Lehké a rychlé silvestrovské pohoštění

Lehké a rychlé silvestrovské pohoštění

Vánoční svátky znamenají pro naše zažívání mnohdy obrovský nápor. Sladké střídá smažené, s majonézou se nešetří ani do salátu, ani na chlebíčky, máslové krémy v dortech a cukroví také nepatří k nejdietnějším. Zkuste si letos slavnostní pohoštění připravit i v odlehčenější verzi. Uvidíte, že se po něm jen zapráší a navíc nebudete mít po svátcích žádné výčitky!

Tuňákové pyramidky z Knäckebrotu

Suroviny na 4 porce
4 plátky Knäckebrotu žitného s vlákninou
185 gramů kvalitního tuňáka v oleji
1 lžička citronové šťávy
200 gramů čerstvé zeleniny (mrkev, řapíkatý celer, okurka, lusky)
sůl
čerstvě mletý pepř
čerstvé bylinky dle chuti


Kvalitní konzervu tuňáka v oleji rozmixujeme s lžičkou citronové šťávy na jemnou hladkou pastu, osolíme a okořeníme podle vlastní chuti čerstvými bylinkami.

Tuňákovou pastu mažeme na menší kousky žitného Knäckebrotu, vrstvíme do pyramidy a zdobíme čerstvou zeleninou.

Free style kopr a smetana s lososem a čerstvou smetanovou pomazánkou

Suroviny na 4 porce
2 balení Free style s příchutí kopru
150 gramů čerstvého sýra tipu žervé
čerstvý kopr
1 citron
kapary
uzený losos
pepř
sůl

V menší misce smícháme čerstvý sýr, přidáme najemno nasekaný kopr podle chuti, 1 lžičku citronové šťávy, osolíme a opepříme. Všechny suroviny pečlivě promícháme a v silnější vrstvě mažeme na připravené pufované chlebíčky Free style s koprem a smetanou.

Nahoru aranžujeme tenké plátky uzeného lososa a zdobíme snítkou kopru, čtvrtkou plátku citronu a poupětem kapary.

Pomerančový pohár

Suroviny na 5 pohárů
1 balení Raciolek jablko a skořice
2 pomeranče
200 ml pomerančového sirupu
250 ml řeckého jogurtu

Z balení si odložíme 10 koleček Raciolek, zbývající kolečka rozdrtíme rukou nahrubo a rozdělíme do 5 sklenic. Na tuto drť nalijeme pomerančový sirup. Přidáme vyšlehaný řecký jogurt.

Čerstvý pomeranč ořežeme nahladko tak, aby zůstala jen dužina, nakrájíme ho a dekorujeme šlehačkou. Zdobíme zbývajícími kolečky Raciolek.

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *